Haber Detayı
11 Mart 2016 - Cuma 23:35 Bu haber 1258 kez okundu
 
Konya 'Kuru'da Birinci
Konya, 72 bin ton kuru fasulye üretimiyle Türkiye birincisi oldu. Kentte üretilen kuru fasulye geçen yıla oranla yüzde 19 arttı. Tahıl ambarı, Türkiye'nin yüzde 31'lik kuru fasulye ihtiyacını da karşılıyor.
Ekonomi Haberi
Konya 'Kuru'da Birinci

Türkiye İstatistik Kurumu Konya Bölge Müdürlüğü,2015 yılında Konya'nın kuru fasulye üretiminde Türkiye birincisi olduğunu bildirdi.

Konya'da toplam 191 bin 849 dekar alandan 72 bin 869 ton kuru fasulye üretildi.

Konya bu üretimle kuru fasulye üretimini 2014 yılına göre yüzde 19,1 arttırdı ve Türkiye’nin toplam kuru fasulye üretiminin yüzde 31’ini karşılayarak kuru fasulye üretiminde birinci sırayı aldı. 

İşte Türkiye'de kuru fasulye üretimi yapılan ilk on il:

  

Sıra Düzey3 adı Ürün adı Ekilen alan (dekar) Üretim (ton)
1 Konya Fasulye (Kuru) 191.849 72.869
2 Karaman Fasulye (Kuru) 128.950 38.897
3 Nevşehir Fasulye (Kuru) 63.638 21.424
4 Niğde Fasulye (Kuru) 56.210 16.461
5 Bitlis Fasulye (Kuru) 30.200 8.114
6 Erzincan Fasulye (Kuru) 59.796 7.122
7 Aksaray Fasulye (Kuru) 31.650 6.916
8 Kahramanmaraş Fasulye (Kuru) 29.313 5.662
9 Gümüşhane Fasulye (Kuru) 22.170 4.376
10 Kütahya Fasulye (Kuru) 26.171 3.924
















2014 yılında kuru fasulye üretiminde ilk üç sırayı yine Konya, Karaman ve Nevşehir illeri almıştı. Birinci Konya’da, 61 bin 158 ton, ikinci Karaman’da 39 bin 564 ton yapılırken üçüncü Nevşehir’de 18 bin 239 ton kuru fasulye üretimi yapılmıştı. Bu dönemde Türkiye’de toplam 215 bin ton kuru fasulye üretimi yapılmıştı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Konya, 72, bin, ton, kuru, fasulye, üretimiyle, Türkiye, birincisi, oldu, Kentte
Yorumlar
Haber Yazılımı istanbul escort bayan escort